HTML

Asztrológia

Klasszikus asztrológia meg mindenféle, amiről nekem az asztrológia jut az eszembe. =)

Friss topikok

Csak az itt, csak a most, a máskor, a máshol nincsen

2012.05.07. 10:30 kergezerge

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az óra Caroline Cadenza alkotása

Szólj hozzá!

Címkék: kép óra idő jelen

Szerencse

2011.08.31. 19:48 kergezerge

Ha két találós kérdésre nem érkezett megfejtés, de azért felteszem a harmadikat, akkor én most kitartó vagyok vagy valami egészen más?

Kitől származik az alábbi idézet, melybe épp most botlottam bele?
De még inkább arra vagyok kíváncsi, asztrológusok, asztrós érdeklődésűek mit szólnak hozzá.

Tehát szó sincs róla, hogy fillérből lesz a korona. A korona kétféle módon lesz.
Egyik se a fillér. Legelső módja, előfeltétele, ősténye, bázisa a szerencse.
No, most értünk a második számú példaszóhoz, az ész második számú közellenségéhez, hogy mindenki a saját szerencséjének a kovácsa.
Ez az újabb antik szélhámos, aki a polgárosodás barokk kőkorszakában merészelte kiejteni a száján ezt az ostobaságot, voltaképpen ikertestvére a fillérből lesz a korona című igazság feltalálójának.
Mindenki szorgalmasan kovácsolja a saját szerencséjét. Ez tény. De a semmit kovácsolja. Csak igen kevés embernek van szerencséje. És csak igen kevés embernek lesz. Az, hogy valaki a szerencséjét kovácsolja, és ennek ellenére szerencséje is lesz, majdnem lehetetlen, mert a szerencse lényege az, hogy őt nem lehet kovácsolni. Ő a fából vaskarika, ő a nem várt, nem művelhető és nem kontemplálható. Ő a Szerencse.

Én egyelőre azt, hogy vigyorgok, mint a vadalma.
Aztán majd jövök már lassan valami rendes poszttal is. ; )
Két könyvajánlóval először is: az egyik egy érdekes asztrológiai játékról avagy kísérletről tudósít, a másiknak pedig köze sincs az asztrológiához - a szerencséhez már inkább -, de szerintem minden asztrológusnak bele kellene olvasnia.

3 komment

Címkék: szerencse találós kérdés

Vona Gábor horoszkópja és Orbán Viktor születési képlete

2010.04.25. 22:08 kergezerge

Ha valaki a saját egy ismerős horoszkopáncs képletelemzési stílusára ismerne, az a vak véletlen műve. Aki viszont végig bírja hallgatni, megérdemli, hogy megkapja Orbán és Gyurcsány adatait is (elvileg évek óta keringenek a neten, de mindig van, aki kérdi)

Orbán Viktor
   1963.május 31.,14:00
   Székesfehérvár
   kel: Mérleg 8°41'
forrás: Gime szerint Kalo Jenő az édesanyától tudja
- tehát akit nem zavar, hogy az adat rajtam, Gimén, Kalón és OVi anyján keresztül jutott el hozzá, és útközben bárhol történhetett vele valami, annak itt egy adat, ami a Rodden-féle adatbázisban simán A-jelzésel szerepelne. Mint ahogy a legtöbb A jelzésű adat valóban ilyen kétes módon kerül abba az adatbázisba, csak hogy ne maradjak adós a mai illúziórombolással sem.

Forgalomban van ezen kívül egy felkelő Oroszlánt adó időpont is, az viszont teljesen forrásmegjelölés nélkül - valószínűleg valaki a fenti módon elemzők közül olyan "oroszlánosnak" érezte, és gyorsan "bepontosította". ;)Gyurcsány Ferenc
   1961.június 4., 13:20
   Pápa
forrás: Kalo, Janák (kering egy 11:20-as időpont is, valószínűleg félrehallás)

11 komment

Címkék: humor orbán viktor vona gábor születési asztrológia voks10 hírességek adatai rodden besorolás képletelemzés

A mágia a görög-római világban - könyvajánló

2010.01.12. 13:12 kergezerge

Asztrológiáról és asztrológusokról kevés szó esik a könyvben, így magyarázatra szorul, miért ajánlom mégis asztrológia iránt érdeklődőknek. Nem, nem John Frawley-val értek egyet, aki szerint a legjobb asztrológia-tankönyvek azok, amelyekben szó sem esik asztrológiáról ;) nem is csak arról van szó, hogy akit az asztrológia érdekel, azt érdekelni szokta a mágia és a vallástörténet is, sőt nem is csak az asztrológiai mágiára gondolok, hanem arra, hogy amit az újkorig asztrológia néven ismertek, Egyiptomban született meg a hellenisztikus világ különféle csillagos hagyományainak és a görög filozófiának a találkozásából egy szűk kör tagjainak bábáskodásával, és ebből a körből kikerülve a görögök és rómaiak „ilyesmihez” való hozzáállásával és persze a Római Birodalom törvényeivel is szemben találta magát.

Ettől a vidéktől jóval keletebbre ütöttem tanyát, latinul csak az asztrológiai szövegek kedvéért kezdtem el tanulni, úgyhogy itt csak egy lelkes élménybeszámoló következik. Valószínű, hog egy szakértőnek nem az lesz a legfőbb kifogása, mint nekem, hogy nem, mondjuk, tíz évvel ezelőtt jelent meg a kötet magyarul, de a legkevesebb, amit ők is a szerző javára írhatnak, hogy olvasás közben szinte bele lehet a könyvbe költözni, így nagy kedvet csinál az embernek továbbolvasni a témában.

 

A mágia a görög-római világban nem csak a terület szakértőinek íródott, hanem minden érdeklődőnek, és nem állom meg, hogy hozzá ne szóljak azokhoz az olvasói véleményekhez, amelyeket magyar és angol oldalakon még azelőtt találtam, hogy a könyvet kézbe vehettem volna, és amelyek felróják a szerzőnek, hogy műve nem elég felhasználóbarát. Én meg birka vagyok, hogy erre reagálok, de ezt a renyhe hozzáállást több olyan asztrológus is bátorítja, mint Warnock, aki ma a klasszikus asztrológusok közt egyedül vállalja föl az asztrológiai mágia iránti érdeklődését, de közben valósággal lebeszéli hallgatóit arról, hogy kortárs kutatók könyveihez nyúljanak. Fritz Graf, aki latin filológus és vallástörténész, több helyütt tanított is és egyáltalán nem úgy ír, mint akinek mindegy, érti-e az olvasó, miről van szó, sőt. Bárhol találhatunk olyasmit, amivel épp nem tudunk vagy akarunk mit kezdeni, és néhány könyvcímet és lefordítatlan görög mondatot (mellesleg jól elrejtve a végjegyzetekben) azért még elég könnyedén átugrik bárki. Azok jutnak erről eszembe, akik megszólnak bennünket, ha oda megyünk teázni, ahol valóban elérhetetlen árú teákat is kínálnak, jóllehet az elérhető árúakat meg ugyanannyiért kaphatjuk meg, mint ott, ahol a mikró csilingelését hallgatjuk és kisollóval szabadítjuk ki a süteményt a csomagolásából meg a penetráns hűtőszekrény-szagból – ami valahogy jobban zavar, mint amennyire az frusztrálhatna, hogy elérhetetlen dolgok kelletik magukat előttünk. Kedveseim, karmikus felelősségem tudatában kijelentem, hogy ez a könyv minden tudományos igényességével együtt sem nehezebben érthető, mint bármelyik ezoterikus érdeklődésűekre optimalizált mű, ellenben mentes a ködösítéstől és a mellébeszéléstől. És néhol tényleg határozottan szórakoztató.

 

Bevezetésként Graf bemutatja mindazt, az átoktáblácskákat, papiruszkönyveket, irodalmi forrásokat, amelyekből továbbélő hagyomány híján tájékozódhatunk, az eddigi kutatások történetét, majd szép lassan elkezdi becserkészni a mágust, kezdve a 'mágus' szó eredetével, és a mágia művelőit illető görög nevekkel, folytatva a görögök és rómaiak eltérő hozzáállásával a varázslóikhoz és azok különféle tevékenységeihez.Graf felhívja a figyelmet arra, hogy a kóborló káldeusok jóslásánál az újonnan megjelent asztrológia sokkal összetettebb dolog volt, tehát az igazi asztrológiát már nem nevezhetjük káldeus tudománynak, mint ma sokan teszik.

A görögöknél elsősorban filozófusok emeltek szót a mágiát gyakorló gyanús jöttmentek ellen – hogy aztán végszükség esetén mégis javallani merjék gyógyító eljárásaikat -, akik pedig a polgárok szemében maguk is a a társadalom peremén helyezkedtek el, a vallásról pedig meghökkentően modern nézeteket vallottak, a görög befolyás előtti Rómában viszont nem a varázslásban önmagában találtak kivetnivalót, hanem abban, ha ártóan használták. Aki életétől, javaitól vagy jó hírétől fosztott meg valakit, ezért vonták felelősségre, nem pedig az elkövetés módjáért. Aztán persze változtak az idők. Érdekes, hogy míg a római törvények „legkésőbb a császárkortól” a jóskönyveket a mágikus szövegekkel együtt elégetni rendelik, addig jó kétszáz évvel korábban, Kínában a könyvpusztító, írástudókat élve eltemető Qin Shi Huangdi a jóslással és asztrológiával foglalkozó műveket az orvosi és mezőgazdasági könyvekkel együtt mint hasznosakat megkíméli.

 

Még közelebb kerülünk a mágushoz két mágiaperes ügyről olvasva, miközben nagy meglepetést nem okozva kiderül az is, mi kellett ahhoz, hogy valaki efféle gyanúba ártatlanul keveredjen – na jó, egyikük Apuleius volt, akinél azért kicsit rezgett a léc -, végül eljutunk a mágikus tudományok igazi beavatottjához is, meg a mágikus beavatások és misztériumbeavatások közti hasonlóságokig és különbségekig, ahogy megismerhetjük emberünk útját a mágussá váláshoz.

 

Ezután már jöhetnek az átoktáblácskák, varázsbábuk, szerelmi varázslatok és viszályszítások, per- és versenyátkok, halottidézések minden mennyiségben – hol van már az a híresen feledékeny szónok, aki Cicero boszorkányságára fogta, hogy megint nem jut eszébe, mit akar mondani, a kis helyes. Azért itt van az is, hogyan ismerhető és oldható föl a rontás.

A következő fejezetben a szerző rámutat az irodalmi művek és a tényleges varázsszövegek közötti ellentétre: Theokritosz konyhában kotyvasztó varázslónőt fest le, mosolyognivaló kispolgárokat, Lucanus pedig a vallás szörnyű kifordítását. A varázskönyvek valóságával viszont egyikük sincs jó viszonyban. Végére jár annak is, hogy kerülnek sorra nők varázslószerepbe ezekben az irodalmi művekben.

 

Igazából akkor döntöttem el, hogy én ezt a könyvet el akarom olvasni, mégpedig inkább előbb, mint utóbb, amikor odáig jutottam a fülszövegben, hogy „a szerző szakít a hagyományos mágia-vallás szembeállítással, és az ókori mágiát a fogalom korabeli használatából kiindulva nem az okkultizmus egy formájának, hanem az isten-ember viszony egyik aspektusának tekinti.” És ő tényleg nem rökönyödik meg azon, hogy jé, a mágus imádkozik (érdekes, hogy Lovecraft Necronomiconjának előszavában baj esetére a Miatyánkot ajánlják bármiféle mágikus védelem helyett, ahogy a szónok Libaniosz is elégségesnek tartotta az imát), nem tekinti a mágiát primitív állapotnak vagy bomlásterméknek attól, hogy a mágus kapcsolata a felsőbb világgal kicsit más alapokon nyugszik, mint a polgároké. Ez a Graf egy jó fej.

 

A kötet végére Németh György gyűjtötte egybe, ami az antik mágiáról magyarul olvasható: tanulmányokat és antik szövegek fordításait. Ebből a felsorolásból azonban kimaradt Apuleius Védőbeszéde, amire egész véletlenül bukkantam rá azután, hogy Graf Mágiáját megláttam: hat éve jelent meg szürke bársonyborítóval, szép-szürke lapokon – Apuleius plüss-szamara, gondoltam, ahogy a kezembe vettem ;) – latinul és magyarul Apologia (de magia) / Védőbeszéd (a mágiáról) címmel, de találtam a neten egy A mágiáról / Virágoskert című '74-es kiadású kötetet is. Mivel Fritz Graf részletesen foglalkozik Apuleius mágia-perével, bizonyára nem leszek az egyetlen, akinek kedve támadt elolvasni.

1 komment

Címkék: asztrológia görög római jóslás mágia mágusok vallástörténet káldeusok hellenisztikus fritz graf

Akár a csillagok

2009.11.20. 15:28 kergezerge

És kérdé az angyal:
 – Milyen próféta írta ezt? Ebben a könyvben benne áll minden esemény, amely eljövend az Életünk napjai és a Beverly Hills 90210 földjén jövő héten.
És azt felelém az angyalnak:
 – Te messze földön gyengeelméjű tollcsomó, ebben nincs semmi profetikus. Azért tudják, hogy mi fog történni, mert előre leírták a színészeknek, akik eljátsszák.
 – Meg van írva, tehát megtörténik – mondta az angyal.
Odamentem az ágyhoz, és leültem Raziel mellé. Tekintetét fel sem emelte a Szappanopera-kalauzból. Lenyomtam a magazint, hogy a szemembe nézzen.
 – Raziel, emlékszel az emberiség előtti időre? Amikor még csak az Úr volt és a mennyei seregek?
 – Ó, igen, azok voltak a szép idők. Kivéve a háborút, persze. De attól eltekintve csodálatos idők voltak.
 – És ti angyalok olyan erősek és szépek voltatok, akár az isteni képzelet, s az Urat és dicsőségét zengő éneketek elhatolt a világ minden sarkába, ám az Úr mégis úgy látta jónak, ha megteremt minket, a gyenge, perverz és profán embereket, igaz?
 – Ha engem kérdezel, akkor indultak romlásnak a dolgok.
 – Tudod, az Úr miért döntött úgy, hogy megteremt minket?
 – Nem. Az Ő akarata kérdés felett áll.
 – Mert ti mind barmok vagytok, azért. Olyan agyatlanok, akár a csillagok.

Christopher Moore: Biff evangéliuma

Szólj hozzá!

Címkék: angyalok csillagok

Negyvenéves az Internet (?)

2009.10.30. 01:57 kergezerge

1969. október 29. 22:30-kor küldték az első netes üzenetet az UCLÁ-ról Stanfordba. Az üzenet szövege: "lo". Tényleg olyan szép lenne, ha ez "Lo and behold!" akart volna lenni, de nem az akart, hanem login, csak ennyi jött belőle össze elsőre. Aztán egy óra múlva sikerült valóban bejelentkezniük (kérdés nem akkorra illenék-e mégis felállítani a "születési képletet"). Szóval Chris Mitchell azt írja, ekkor született az Internet, Leonard Kleinrock pedig azt, hogy ekkor szólalt meg először a kicsi. Na most Skar cica kettes volt számtekből (és még henceg is vele...), szóval ha mégsem ez számít születésnek, akkor szóljatok. Igazából az bizonytalanít el, hogy figyelem dél óta, felköszönti-e Netecskét valaki, de síri csend. Persze lehet, hogy azért, mert akkor még Arpanet volt. Egy Licklider nevű arc már 1961-ben elképzelte a dolgot, még akkor ő Intergalactic Network-nek hívta, aztán 1972-ben használták először az 'internet' szót egy cikkben. Annyira olvasgatok itt róla mindenfélét, meg hogy mi a különbség az i/Internet és a web között, hogy közben odaég a kakukkfűteám. ;) Szóval ARPANET-ként indult (Advanced Research Projects Agency Network) és az egészet annak köszönhetjük, hogy Eisenhower ideges lett a Szputnyik-1 fellövése miatt és megalapította a DARPÁ-t (Defence Advanced Research Projects Agency), hogy hozzanak létre egy nagyon túlélő számítógép-hálózatot, a zergék pedig örülnek, hogy ez népszerűsödött be jobban, mint az űrturizmus.

Itt van akkor az Internet asztrológiai képlete és a születési anyakönyvi kivonata. (-:

1 komment

Címkék: internet 1969 mitchell eredet szaturnusz mérleg chris pontosság születési képlet mundánasztrológia

.

2009.09.16. 06:20 kergezerge

Miket nem talál a zerge korán reggel.

Nem fejtem a csillagok titkait,
De, úgy tetszik, asztrológus vagyok,
Bár nem tudom, mi sors következik,
Ragály, éhínség, s zord vagy szép napok;
S percre nem jóslok, kijelölve mindnek
A maga dühét, záporát, szelét,
Vagy hogy mi éri fejedelmeinket,
Noha gyakran elém tárja az Ég;
Nekem a te két szemed (ez a két
Állócsillag) adja tudásomat:
Együtt pompázik az igaz s a szép,
Mihelyt kész leszel őrizni magad;
Ha meg nem, a jóslatom végzetes:
Véged a szép s igaz múlása lesz.
 

És angolul:

Szólj hozzá!

Címkék: vers shakespeare

Karmaasztrológus jelszót kér

2009.09.11. 19:41 kergezerge

Egy ismerősömnek szomszédja volt a gyerek, egy másik meg szerette volna egykor, ha megértetem vele, miért nem kellene olyan görcsösen kapaszkodnia a Plútó-kvadrátokba. De bazmech, ő tíz éve praktizáló kamaasztrológus, hogy is jönnék én ahhoz. Ő viszont most jött és kérdezett. Aszta, a karmasztrológust akasztják. Ja, mondtam már, csillagfejtőtől nem fogadunk el kérdést, mert aztán magyarázhatod neki, hogy "te hogy elemzel" + secperc alatt előtted van a szolárja is. Tehát a végén vagy bunkó vagy, vagy bunkó vagy. Jó, mindegy, ismerős ismerőse, figyelek. Nem gondoltam viszont, hogy addig jó, míg arról beszél, amit ő asztrológiának hív.

15:33 yx: ilyen a bd-t is
 xy: remek
  az reges??
 yx: igen
15:34 pontosabban meghívós
 xy: fentt vagy?
 yx: igen
 xy: mi a cime?yx:bd-t.net
 xy: mi a cime?
15:35 mi az usered és a jelszod??
  csak körbe nézek
15:37 yx: neked aztá va bőr a képeden .D
 xy: mermér?
15:38 yx: mit szólnál, ha én kérném tőled ugyanezt? :D
 xy: megkapnád
 yx: mondjuk nekem eszembe se jutna :D
 xy: mer nincs benned elég bizalom
  :P
  cak bekartam nézni
  érted????????????
 yx: ezexerint :D
15:39 xy: nem az email jelszod kértem el :P
 yx: még jó :D
 xy: a különbségf miatt ecsetelem, mer látom nem érted
 yx: mókásgyerek vagy, komolyan .D
 xy: ehhh

6 perc
15:46 xy: nem érted te ezt
  :d
15:47 akinek állando harcal telik az élete :D
  másokkal
  az nem ismeri az adás minöségét :D

"Nem rossz gyerek, csak fárasztó", ühüm.

Most majd amiért nem ismerem az adás minőségét, következő életemben kapok egy puttó-kvadrátot a leszálló holdcsomópontomra, fogadjunk. Pedig én amúgy, esküszöm, adnék az ilyen ezoterikusoknak valamit, de azt inkább egy Mars-szembenállás írja le, és nem a következő életemben kapnék érte.

Szólj hozzá!

Címkék: internet szánalmas karmaasztrologia

Egy érv, miért legyünk asztrológusok

2009.06.11. 16:46 kergezerge

Én is írok listát, mert én is trendi akarok lenni. Beleszaladtam egy néni blogjába, akinek vagy öt tízes listája van arról, mitől jó egy blog, de még arról is, miért kezdjünk el blogolni. Most akkor én megírom nektek, miért kezdjünk el asztrológiát tanulni.

Egy érv, miért legyünk asztrológusok:

  • Nyugodtan elfelejtheted bárki névnapját, úgysem sértődhetnek meg, mert szegény neked rengeteg születésnapot kell észben tartanod.

Ez most nekem bejött, csak az a baj, hogy a születésnapokat is el szoktam.

Ez a poszt nem jöhetett volna létre, ha Ádám nem fáraszt le az előbb. De nemcsak lefárasztott, fenyegetőzik is, pedig az időpontokat nem felejtem el, csak a dátumokat.

2 komment

Címkék: asztrológus lefárasztottkodás

A plázaoroszlán is cica, csak egy kicsit jósol is

2009.04.21. 19:54 kergezerge

Tegnap elmentünk megint albérletezni, aztán gondoltuk, teázunk egyet, csak egy gyorsat, úgyhogy nem akartunk fél órát sétálni egy jó teázóig, beültünk az első útba esőbe. Nagyjából tudtuk, mire számíthatunk: amikor három éve utoljára jártam a Vörös Oroszlánban, a mikró csilingelése mellett zsörtölődtünk, ki a koszos kanna, ki a kihült tea miatt, a felszolgáló srác bunkósága miatt pedig mindannyian, de legalább akkor még volt fehércsokiba mártott aszalt barackjuk a túláztatott zöldteához. Jelentem, a mostani felszolgálók nem bunkók, "csak" bénák, mikró nem hallatszott, forrón kaptuk a teánkat, ahogy kell, viszont megszűntek a jó kis csokis aszalt gyümölcsök is, a répás-diós tortácska nevű röhejtyűhöz pedig már majdnem kértünk ollót, hogy kiszabadítsuk a hűtőszekrény-szagú csomagolásból, de aztán sikerült, így végül csak villát kértünk hozzá.

Szóval a Vörös Oroszlán szar hely, de ezzel még nem került volna ide. Hanem mit talált nekem Kati az ablapárkányon, na mit, kedveskéim? Szórólapot, hogy aszmondja, asztrológiai elemzés és tarot a teázóban! Azt mondja:

rövid elemzés (15 perc): 2500 Ft
teljes elemzés (60 perc) - na arra már nem emlékszem, sajnos, ha nagyon röhögök, előfordul, öt vagy hat ropi, az sem ugrik be, a fricsát hogy hívják, mindenesetre okleveles asztrológus, hehe.

Igen, tudom, fórumokon, a neten válaszolgatnak öregasszonyok kérdésekre a születési képlet alapján, és nem hiszem, hogy órákig tanulmányozzák azt a képletet, mielőtt kinyilatkoztatnák, mi az életfeladata a szerencsétlennek, meg vannak ezek a Takács Tibor-félék, akik tévében jósolnak, meg rendezvényeken - de azt legalább ingyen csinálják, bohóckodás, azt' jól van. De ez így odabaszott.

Azt hiszem, aki negyedórás elemzésekre vállalkozik, az soha nem került még olyan szoros kapcsolatba komolyabb asztrológiai művel, mint az alanti Micio Belial. (Gjiada macskákban gazdag asztroblogján keresztül jutottam el hozzá, az amúgy is egy jó kis blog, tanulmányozzátok és szeressétek - és aki csontkezdő az asztrológiában, csak olvasson el ott két-három posztot, és máris tud újat mondani a teaházi bosziknak, wehehe).


 

4 komment

Címkék: asztrológia macska asztrológus kókler vörös oroszlán

Ágnes asszony az égen - találós kérdés

2009.02.20. 17:04 kergezerge

Megnéztem a blog statisztikáját, mire keresve keverednek ide, akik idekeverednek, és látom, valaki találós kérdésekre, "amikben csillagok vannak". Az jó, olyat én is akarok. Ciki, egy sem jut eszembe, ha tudtok, írjatok.

Csak nem bírtam ki, közben keresgélni kezdtem, nagy nehezen találtam párat:

"Melyik szekérre nem lehet szénát rakni? A Göncölszekérre"

"Szekeremnek van kereke négy,
de te azzal sehova se mégy.
Én se ültem rajta soha még,
messze van az ide, mint az ég."

"Fent lakom az égen, melegít a fényem, sugárból van bajszom, este van, ha alszom."

"Melyik út nem porzik sose? (Tejút)

"Gyönyörködős fényecskék / Láthatjuk őköt esténként (csillagok)"
(aúú...)

és egy nem csillagos, de ideillő:
"Ismerünk egy magas fát,
rajta épp tizenkét ág,
négy fészek mindegyiken,
hét tojás a fészkekben."

Azért egyet felteszek én is (bár még az előzőt sem fejtettétek meg), igaz, keresgélő barátunk valószínűleg nem ilyenre gondolt:
Hol keressük Arany János Ágnes asszonyát az égen?
Próbálkoztam már vele egyszer egy "asztrológiai" fórumon, hehe, ott is figyel három éve megválaszolatlanul.
Segítségül itt a vers:

4 komment

Címkék: vers találós kérdés csillag

Napfogyatkozással kezdődött az Ökör éve

2009.01.28. 18:44 kergezerge

Ádám szerint a klasszikus asztrológusok Sithek, a csillagfejtők Jedik. Nem teljesen világos, miért, de mindegy, az a lényeg, hogy Ádám ezt nagyon komolyan veszi. Így hát amikor tegnap találtam egy tesztet a Facebookon, ami megmondja, Sith vagy-e vagy Jedi, ki is töltöttem. És azt mondta, hogy "you are a good and sincere jedi you obey you masters wishes blindly which might have bad or good results this does not mean you are foolish". Sz'al csillagfejtő vagyok, de nem hülye. Legalább. Én vagyok Lucy Skywalker, most már tudjátok. (mkha' 'gro gzer dge, tibetiül)

Úgyhogy loptam is rögtön egy képet a Skywalker-blogról (kattintsatok csak rá, lesz ott több is):

Bezony, gyűrűs napfogyatkozás volt 26-án, azzal kezdődött a keleti (tibeti, vietnámi, mongol, kínai ) Föld-Ökör éve (vagy bivalyé, marháé, ezúton is boldog újat mindenkinek), ahogy a mi naptári évünket meg egy teljes holdfogyatkozással fogjuk búcsúztatni, az majd innen is látszani fog. (Idei fogyatkozások adatai pl. itt és itt.)

És keressétek meg az 'Asztrológia' csoportot a Facebookon.

 

3 komment

Címkék: facebook asztrológia napfogyatkozás asztrológus jedi ökör éve klassztró csilló

Asztrológus csajozik

2008.10.21. 15:47 kergezerge

Mondom én mindig, hogy a modern asztrológia iránt csupa defektes alak érdeklődik. Meg azt is, hogy olvassatok Vastagbőrt:
http://vastagbor.blog.hu/2008/10/21/csajozz_kreativan

Erről a csókáról már hallottam vagy három éve, egy ismerősöm kérdezte rögtön, amint megtudta, hogy asztrológiával foglalkozom, ismerem-e a hegedűs srácot, aki szórólapokkal keres barátokat. Hja, barátokat: az én Bogim nem nyomozott.
(Egyébként miért, nem teljesen logikus feltételezni, hogy két ugyanabban a városban lakó, asztrológiát tanuló egyén ismeri egymást? Elborzadnánk, ha egyszer kiderülne hányan iratkoznak be évente "asztrológiai" tanfolyamokra. ;-))

Nincs amúgy egyedül, görbedt, kappanhangú fiúcák magyarázzák kiszemeltjüknek, hogy a Plútó keményen támadja a Holdjukat. Hát valaki, akinek pünkösdi bolygósága nemrég ért véget, tényleg tud nagyon bosszúálló lenni, de ők megvígasztalják az áldozatot és elmagyarázzák, hogy élhetik meg pozitívan azt a Puttó-kvadrátot.

18 komment

Címkék: szánalmas csajozás asztrológus

Angyaltanfolyam királylánytól

2008.09.30. 18:50 kergezerge

Asztadurva.
Most olvasom a Skyscripten, hogy Märtha Louise norvég hercegnő megszülte harmadik leányát, Emma Tallulah-t, ami érdekli az ördögöt, de hogy ez angyaltanfolyamot is tart. Komolyan. Úgy 2100$ egy szemeszter. A norvégok szerencséjére csak negyedik trónörökös (vagy hogy mondják ezt szépen?), de azért ez már akkor sem a kezdete a végnek. 2002. óta adófizető polgár, apukája pedig ugyanabban az évben királyi fenségről sima fenséggé fokozta le. Mentségére szól, hogy szereti a meséket.

Emma Tallulah Behn
2008. szeptember 29. 12:53 LST, Lommedalen

Kérem Zugbrugiel arkangyal segítségét, hogy szerencsétlen kislányt és nővéreit óvja az ezós fricsák kölykeinek sorsától.

Szólj hozzá!

Címkék: bulvár angyaltanfolyam märtha louise

Asztrologiai találós kérdés csak nem-asztrológusoknak

2008.09.09. 14:16 kergezerge

Mert az asztrológusoknak nem megy. Kérdeztem már párszor, de sosem találják ki.

Azt mondja Vettius Valens, a Hold az egyetlen bolygó, aki jól érzi magát a nyolcadik területen. Vajon miért?
Az első terület az az ég-gerezd, amelyik keleten épp kel föl, a második az alatta lévő, a hetedik épp nyugszik, a nyolcadik pedig a fölötte lévő. Összesen van tizenkét gerezd.

Most mutassa meg valaki az asztrósoknak, hogy manapság valaki fényes nappal nekiállhat gondolkozni, és simán megússza. ;-)

8 komment

Címkék: találós kérdés asztrológia hold vettius valens hülye asztrológus

Szaturnusz felett az ég

2008.07.20. 17:27 kergezerge

Gyűrűvel, holdakkal, ahogy Katajama Souszai (1764 - ?) elképzelte és közzétette 1827. körül A napközpontú elmélet fizikája c. könyvében.

A kérdés, no nem az enyém, mert tőlem csak egy de kis aranyos telt volna magamtól, hogy valóban Katajama képzelte-e el ezt így, vagy találkozhatott hasonló ábrázolásokkal korábbi könyvekben? Mivel, mint az előszóban írja, nyugati nyelveken nem olvasott, holland művek japán és kínai fordítását használta.

Én meg csúnya szavakat használok, mert nem jövök rá, hogy tereljem el a képet körülfolyó szöveget. Van a segítségblogon valami videó, ami hang nélkül lófüttyöt ér, úgyhogy aki tudja a megfejtést akár erre, akár a fenti kérdésre, szóljon.

Frissítés: ppayter molytárs talált egy klafa kis videót arról, milyen lenne, ha a Földnek gyűrűi lennének.

5 komment

Címkék: képek szaturnusz csillagászattörténet japán csillagászat régi könyvek

Leiter Jakab, az asztrológus

2008.06.25. 19:32 kergezerge

Ifjabbak kedvéért: Ágai Adolf óta lejterjakabnak hívják azokat a ferdítéseket, amelyeknek nem (csak) a fordító gyér nyelvtudása volt az oka. A múlt század elején a magyar sajtó is beszámolt Felix Nadar francia léghajós útjainak egyikéről. A cikk szerint a léghajó utasai ezt kiáltották: „Fel, fel: oly magasra akarunk szállani, mint Leiter Jakab." Lábjegyzet gyanánt pedig a jeles humorista és lapszerkesztő azt állította, hogy Leiter Jakab híres léghajós volt. Értesüléseit egy német lapból vette, ott találta a mondatot, melyben a „Jakobs Leiter" kifejezés szerepel, ami pedig nem személynév (Leiter Jakab), hanem a bibliai Jákob lajtorjája.

Örök kedvencem a horoszkop.info-ról való:
Az asztrológia eredetileg négy részre volt felosztva:
Asztrometeorológia /természetes vagy fizikai/: az égitest hatása a dagályra és apályra, időjárásra, légkörre és évszakokra.
Mundán: /vagyis világi vagy törvényhozó-jogalkotó/: a népek asztrológiája éppúgy, mint ezek asztrológiája a politikai és gazdasági ciklusokról.
Születési vagy genetikai: asztrológia, amely az emberrel foglalkozik, mint egyeddel és tanulmányozza a születési horoszkópját.
Horáris: vagy időbeni asztrológia: meghatározott eseménnyel foglalkozik /amiről kérdeznek/, és a hangsúlyt az időre és helyre teszi fel az asztrológusnak, mint kérdést.
Mi elsősorban a születési asztrológiával fogunk foglalkozni.
Nyugaton két fajta asztrológiát használnak. Az egyik az ugynevezett trópusi, a másik az ugynevezett sziderikus asztrológia.
A Trópusi asztrológia azon alapszik, ahogyan a csillagzatok elfoglalják helyüket a 30 fokos égi úton.
A Sziderikus, vagyis csillagászati asztrológia azon a tényen alapszik, ahogy a konstellációknak aktuális helyzetük van, amelyet a horoszkóp felrajzolásánál használunk.
Hogy megértsük a kettő közötti különbséget, mindenek előtt meg kell értenünk a különbséget a jelek, a csillagzat és a konstelláció között.

Ne vegyük most sorra az összes sebet, amiből ez vérzik, elég a kövérje.
Lebukott a drága, angolból fordított. Az angolban pedig használják még a 'genethliacal astrology' kifejezést, aminek persze köze sincs a genetikához, egyszerűen születési asztrológiát jelent, mint a 'natal astrology', csak az a latinból való, ez meg az ócsángóból.
A kérdőasztrológiát gyakorolva, épp elég bajom van azzal, ha a kérdést
nem világosan és lényegretörően teszik föl, nehogy már még a hangsúlyt, mint kérdést tegye föl nekem valaki...
Kár, hogy nem folytatódik a szöveg, mert most már komolyan kíváncsi vagyok, mi a különbség a csillagzat és a jelek között. Mert ha a tropikus asztrológiában szerepelnek csillagzatok, a sziderikusban meg konstellációk, noha a konstellációról hittem eddig, hogy az a csillagkép paleopalócul, akkor a jelek a drakonikus állatövben jutnak szerephez, vagy mi a manó? Segítetek? Meg az is durva tud lenni, amikor egy harmincfokos útszakaszon több "csillagzat" követeli a jogait, a tízenkét őslakos meg csak sápítozik, hogy Kígyótartót melengetett a keblén.

20 komment

Címkék: lejterjakab

lehuppantam

2008.06.07. 16:55 kergezerge

Ide, mert itt nem kerget az őrületbe a hozzászólás-szerkesztő azzal, hogy nyomok egy entert, és nem a következő sorban folytatódik az élet, hanem kettővel lejjebb.
Tényleg ezért, tőlem azt' röhöghetsz.
A gportálon legalább át tudtam mókolni a kódót a sorvégen, a wordpressen nem megy az sem. Persze, írjam wordben, akkor nincs gond. Sőt, végül is elmondhatnám szóban is.

Aki véletlenül téved ide, annak itt van kedvenc asztrológiai oldalam címe, ami egy nagy rakás rakás, mert én tákoltam össze, és még inkább azért, mert a gportálon tákoltam össze, de majd költözik az is, mert a zerge napról-napra leleményesebb:
Klasszikus asztrológia http://klasszasztro.gportal.hu/
... de legalább a fórum rajta jó, könnyebb szerkesztgetni ott, mint itt. Ja, és okosakat irkálunk. ;) Meg van pár fordítás klasszikus szövegekből és egyéb hasznosságok.

Egyébként Zerge vagyok, sziasztok.
És asztrológiáról fogok írni, meg morogni sokat, meg idehurcolni egy csomó mindent, amiről majd kiderül, hogy haszontalanság-e, vagy tényleg az, sz'al Osthaneshoz képest valami könnyedebbre számítsatok.

3 komment

Címkék: asztrológia blog