HTML

Asztrológia

Klasszikus asztrológia meg mindenféle, amiről nekem az asztrológia jut az eszembe. =)

Friss topikok

Szaturnusz felett az ég

2008.07.20. 17:27 kergezerge

Gyűrűvel, holdakkal, ahogy Katajama Souszai (1764 - ?) elképzelte és közzétette 1827. körül A napközpontú elmélet fizikája c. könyvében.

A kérdés, no nem az enyém, mert tőlem csak egy de kis aranyos telt volna magamtól, hogy valóban Katajama képzelte-e el ezt így, vagy találkozhatott hasonló ábrázolásokkal korábbi könyvekben? Mivel, mint az előszóban írja, nyugati nyelveken nem olvasott, holland művek japán és kínai fordítását használta.

Én meg csúnya szavakat használok, mert nem jövök rá, hogy tereljem el a képet körülfolyó szöveget. Van a segítségblogon valami videó, ami hang nélkül lófüttyöt ér, úgyhogy aki tudja a megfejtést akár erre, akár a fenti kérdésre, szóljon.

Frissítés: ppayter molytárs talált egy klafa kis videót arról, milyen lenne, ha a Földnek gyűrűi lennének.

5 komment

Címkék: képek szaturnusz csillagászattörténet japán csillagászat régi könyvek

A bejegyzés trackback címe:

https://klasszikusasztrologia.blog.hu/api/trackback/id/tr5576826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Deákné vászna 2008.08.09. 20:54:33

Milyen a japán asztrológia? Kínai?

Gjiada 2008.08.29. 14:49:35

I see you linked my site.
It seems to understand this a classical site so I will find a place for yours in mu blog too.
It's a pity I can't read anything :(

kergezerge · http://kergezerge.blog.hu 2008.09.09. 17:47:58

Vászon, gondolom olyasmi. Amikor rákerestem, harmincezer találattal dobott meg a google, kiminuszoltam egy asztroszoftver nevét, maradt nyolcezer találat. Ebben benne van a vércsoportológia is, amiről azt kell tudni, hogy ordas farokság, a japánok viszont ezt nem tudják, a nyugati firkászok pedig egy napon szeretik emlegetni az asztrológiával. Nekik nyilván annyi a különbség,hogy "horoszkóp" 12 van, vércsoport meg 4. Höhö.
Egyébként Olivia Barclay-nak voltak japán tanítványai, Kristina Waardahl kérdőasztrolűgiai könyvében is vannak példaképletek egy japán asztrológus gyújteményéből, meg Chris Brennan blogrollján is láttam egy japán meg egy tajvani asztroblogot, amennyire kivehető a számomra, teljesen nyugati klasszikus asztrológiát nyomnak.
Az igazi japán asztrológiáról fogalmam sincs.

kergezerge · http://kergezerge.blog.hu 2008.09.09. 19:19:14

Nézzétek csak, kedveskéim:
www.qhdc.org/
A bácsi neve mellett a Q.H.P. qualified horary practitioner akar lenni, tehát Barclay-csemete.
süti beállítások módosítása