HTML

Asztrológia

Klasszikus asztrológia meg mindenféle, amiről nekem az asztrológia jut az eszembe. =)

Friss topikok

Asztrologiai találós kérdés csak nem-asztrológusoknak

2008.09.09. 14:16 kergezerge

Mert az asztrológusoknak nem megy. Kérdeztem már párszor, de sosem találják ki.

Azt mondja Vettius Valens, a Hold az egyetlen bolygó, aki jól érzi magát a nyolcadik területen. Vajon miért?
Az első terület az az ég-gerezd, amelyik keleten épp kel föl, a második az alatta lévő, a hetedik épp nyugszik, a nyolcadik pedig a fölötte lévő. Összesen van tizenkét gerezd.

Most mutassa meg valaki az asztrósoknak, hogy manapság valaki fényes nappal nekiállhat gondolkozni, és simán megússza. ;-)

8 komment

Címkék: találós kérdés asztrológia hold vettius valens hülye asztrológus

A bejegyzés trackback címe:

https://klasszikusasztrologia.blog.hu/api/trackback/id/tr17655506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sámánbácsi 2008.09.09. 14:58:17

Hmmm... az első gerezd keleti irány és mégis az ábrán a nyugati irányba néz. Ez normális?
Mert a kicsi csillagom kérte. :DDDD

kergezerge · http://kergezerge.blog.hu 2008.09.09. 15:07:23

Samubácsi, amelyik kicsi csillag keleten kel, az van baloldalt, amelyik meg nyugszik, az jobbra, pont fordítva, mint a térképen. ;~) Sz'al direkt van úgy.;) Indusoknál van olyan iskola, ahol térképes rend szerint rajzolják föl, de meg nemrég láttam ám olyat, hogy az aszcendens volt fölfelé. :D Megpróbálom visszakeresni, mert akkor pont másra vadásztam, nem néztem meg, mi az ördög.

abelardo 2008.11.23. 20:08:30

Kedves Zerge!

Ebben a horoszkópban...bárhol jól érezhetné magát a Hold nem csak a nyolcadik házban(vagy bármely bolygó) ekkora uralmi kavarodásban...

kergezerge · http://kergezerge.blog.hu 2008.12.22. 19:05:12

Szia Abelardo!

Uralmi kavarodásban? ;-) Ezt magyarázd meg, légy szíves. Egyébként ez a képlet csak illusztráció, a kérdés az, hogy úgy általában miért. Gondolj arra, a Hold különböző fázisaiban melyik napszakban hol látható.

Farizeus 2008.12.31. 00:03:51

Szia Zergém!=))
Saját eszmefuttatásommal arra következtetek, hogy a nyolcadik ház az egó halálháza, melyet csak a Hold képes jól megélni. A Hold eleve az alárendelődés analógiája és még sok minden más is, de most nem fontos. Az alárendeltség pedig eleve egó letételéről szól. Tehát ha valami halott, akkor (egó) az a 8-ik házban a helyén van, mert számára nem megpróbáltatás.
Mundán értelemben a IV. ház Rák melynek ura a Hold trigon(háromszögpillantás) a 8. házra vagyis önmagától létrejövő analógiáról beszélhetünk Vagyis alárendelődni egy gyengébb akaratnak (pl. anyaság) csakis a 8.ik házon keresztül lehet.

Ujonc56 2014.05.05. 14:40:34

Azt gondolom, a válasz egyszerű,... amikor a nap lenyugszik, akkor kel fel a hold, ... és számomra a 8 ház az éjszaka háza, .... "ösztönösen"

kergezerge · http://kergezerge.blog.hu 2014.05.05. 19:23:49

@Ujonc56: Teliholdkor valóban akkor kel a Hold, amikor a Nap nyugszik, de máskor meg nem. Még úgy sem igaz, hogy "akkor válik láthatóvá, amikor a Nap lenyugszik", mert nem feltétlenül igaz ez sem.
De nem jársz rossz úton: valóban arról van itt szó, melyik fázisában hol bukkan föl a Hold. ;)

Olyan viszont nincs, hogy a nappal vagy az éjszaka háza, csak a titokzatosabb, éjszakaibb dolgokat söprik be különféle helyekre, az alvás, alvóhely például a 12. helyhez tartozik. Az álmok meg a kilencedikhez. Nem megy ez olyan "kenjük be sárral" módon.

Ujonc56 2014.05.05. 20:47:32

Örülök, hogy hallom a reakciót, köszönöm. A kritika jogos, a másik részt felületesen csak odatettem, meg is kaptam érte ami jár. Az álmok, igen azok vannak,és az a 12. ház,...hm egy Uránusszal a Rákban, meg egy Hold a Vízöntőben, meg egy Halak Nap a 8. házban, hát megvan a mindennapi betevő feldolgoznivalója az ember fiának. Szóval, igaz, nem szabad leegyszerűsíteni, a Holddal igy is van elég baja az embernek,....Köszönöm hogy meghallgattál,...vagy nem ezt szokta mondani egy Halak?
(Tetszik a Blogod, máskor is benézek!)
süti beállítások módosítása